Горска сватбена фотосесия с Мая & The Wedding Residence

… и историята при избора на не една, а две сватбени рокли, едната от които вълшебен изненадващ подарък.

Бих започнала тази статия с това, че фотосесията преди или след сватбата (повечето залагат на “след”, както ми бяха казали едни готини младоженци преди години “работата вече е опечена и напрежението изобщо го няма”), е чудесна възможност да направите някои необикновени снимки и въображението да се развихри.

Това е бил изборът и на днешните ни герои – Мая и Силвестър, които заедно с техния сватбен фотограф Alex Orange Photography, избират горската тематика, примесена с любимия бохо стил за тяхната фотосесия.

Untitled design (43)

3 (1) 6 7 12 13

Красива и романтична двойка, чиято любов и нежност един към друг силно се усеща още докато разглеждах първата част от снимките им при подготовката ми за днешната статия.

Има нещо толкова магично в рустик елементите, гората, вълшебството на слънчевите лъчи, които си преправят път през боровете и оставят блестящ “отпечатък” върху листата и земята. Като горска приказка, която ни омагьосва със своите цветове, блещукащи проблясъци над водата, чиито шум “разваля” тишината.

А как бихте определили визията на Мая?

67 66 22

Главните отговорници са момичетата и прекрасни професионалисти от The Wedding Residence, благодарение на които имам възможност да направя тази статия за вас, да покажем вълшебните снимки, както и да ви разкажа за изборите на Мая за нейната сватбена визия.

“Срещнах се за първи път с Ради и Ради от “The Wedding Residence” през март 2019 г., първата ми среща с тях беше специална и много емоционална. Веднага разбрах, че ще купя сватбената си рокля точно от този сватбен салон…”

Тук искам да направя една малка вметка, просто ей така, като мъничко напомняне – винаги се доверявайте на вътрешния си инстинкт и не правете компромис с това, което усещате, че харесвате. Изборът винаги така е най-добрия! 😉

31 37 59 Untitled design (44)

Но както всички ни, които често се колебаем, така и Мая виждала себе си в две съвсем различни сватбени визии, които да отразяват нейната същност и приказна сватбена нагласа. Можете ли да познаете кои са?

Да, А линия (подобна на роклите от кралските сватби), с която баща й да я отведе до олтара и рокля в бохо стил. Изборът става все по-труден за нея, когато в салона на The Wedding Residence тя се влюбва в две рокли, точно в този стил, които й стояли чудесно.

“Нямаше как да купя и двете рокли, респективно да имам две визии на сватбения си ден… или поне така си мислех!”

Момичетата от салона избират мек нюанс на ivory, който контрастира изключително добре с тъмната й коса и подхожда на тена.

За втората рокля, избират нежна комбинация от ivory, но върху nude основа, която създава ефект на гола кожа и допълнително подчертава секси излъчването.

Untitled design (42) Untitled design (45)

Междувременно, попитах момичетата от The Wedding Residence за стъпките, които е добре да направим при избора на сватбена рокля.

“Да вземем напремер, че планирате сватбата ви да е през май месец, то в такъв случай е добре да започнете от октомври. Повечето дизайнери залагат на срокове на производство между 3-4 месеца. Като добавим и времето за корекции около месец, то оптималният срок за започнете търсенето на перфектната рокля е 7-8 месеца преди Големия ден. Обикновено сватбения сезон стартира от края на април и продължава до края на септември. Повечето дизайнери пускат колекциите си за следващата година средата на лятото и новите колекции се представят в бутиците от есента.”

Според техните наблюдения, развитието на технологиите допринася за предварителната подготовка на булката преди да посети салона за първи път. Моментът на истината обаче идва, когато дадем “старт” на първата среща “нашият силует-роклята”. В такъв случай, не се колебайте да пробвате повече рокли с различни силуети. От къде пък да знаете, вашата рокля може да се окаже точно тази, за която най-малко сте подозирали или харесали в интернет.

Untitled design (40) Untitled design (38) Untitled design (39)

  • Задължително се вслушайте в съветите на професионалните консултанти, те ще могат правилно да ви насочат към моделите, които биха подхождали на вашия ръст, фигура, тен, цвят на косата.
  • Желателно е да съобразите моделът на роклята, както с локацията, така и с метеорологичните условия.
  • Поискайте да допълнят визията ви със съответните аксесоари.

Като става въпрос за ексесоари, няма как да пропуснем магическия венец от визията на Мая, който е като “черешката на тортата” на фона на горската й визия.

“По отношение на цялостната визия, която избрах на снимките – венец с цветя, рокля, обстановка, много ми помогна Алекс от Alex Orange Photography. Описах й за каква визия съм мечтала и тя веднага ме свърза с  Жени от Nea Flowers Shop. Благодарение на Жени имах приказен букет и венец за косата.”

Untitled design (36) Untitled design (37)

А какво по-хубаво от вече избрана визия и сватбена рокля? Две сватбени рокли, разбира се! 🙂

Непосредствено преди сватбата, Мая получава невероятна изненада от нейната кума – роклята стил бохо, за която ви загатнах малко по-рано. Така благодарение на Мария, многократните срещи между булката и The Wedding Residence стават невероятно изживяване, изпълнено с изненади.

“Връзката между тях е толкова силна и искрена, че няма как това да не се отрази на общото настроение. При всички срещи в салона витаеха вибрации с толкова висок заряд, че дни след това ние се връщахме мислено към тези спомени. Мария искаше да изненада Мая като и подари втора рокля и така бяхме въвлечени в един общ „заговор“.”

Аз съм щастлив човек, който има прекрасни приятели до себе си. Никога няма да забравя постъпката на моята кума! Много се надявам един ден, когато тя планира сватбата си, аз да мога да я изненадам по същия начин!

61 25 60

Беше ми любопитно да попитам The Wedding Residence и нещата които да НЕ правим, докато избираме нашата булченска рокля, тъй като доста често стават и грешки.

Ето и 10-те, които да избегнем при започване на избора:

  1. Не отлагайте избора на булчинска рокля за последния момент. Предвидете поне 6-7 месеца.
  2. Не залагайте на непроверени сватбени салони, за които отсъстват препоръки в интернет пространството.
  3. Не поръчвайте онлайн, освен ако не е от проверен сватбен бутик. Множеството сайтове с неясен произход показват снимки на дизайнери, с които не работят и крайният резултат обикновено няма нищо общо с това, което сте поръчали. Уверяваме ви, че нито един от известните сватбени брандове не работи във формат онлайн, особено чрез трети лица.
  4. Не си поставяйте рамки и ограничения. Пробвайте различни силуети, цветове, материи.
  5. Не подценявайте аксесоарите, те винаги придават завършена визия и ще ви помогнат да придобиете по-ясна представа относно финалния си образ.

79 78 81 80

6. Не се водете от мнението на другите, дори и да се колебаете, заложете на собственото си усещане и собствената си интуиция. Това е вашата сватба и е важно как вие се чувствате, а не какво ви казват другите.

7. Ако сте се спрели на определен модел рокля, преустановете търсенето и не губете време в други проби.

8. Не избирайте случайни и непроверени сватбени бутици.

9. Не подценявайте препоръките на сватбените консултанти. Тяхната цел е да ви помогнат в избора на булчинска рокля, давайки ви най-правилните насоки.

10. Не ходете на проби, когато сте в лошо настроение. Ако не се чувствате в кондиция, просто отменете часа си или го презапишете в друг ден. Това как ще протече пробата зависи до голяма степен от това как сте настроени.

Ще се радвам, ако вие сте преминали също през това приключение по избор на мечтаната сватбена рокля и споделите с мен вашия път, за да сме полезни на бъдещите булки. 🙂

 

Със съдействието на:

Сватбен салон The Wedding ResidenceУебсайт / Facebook  / Instagram

Фотография Alex Orange Photography: Блог / Facebook / Instagram

Изработка на сватбен венец и букет NEA Flower Shop: Facebook / Instagram

С любов,

ВасиЛена

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave Your Reply