Мобилни приложения за планиране на сватба, които всяка булка трябва да има на телефона си

Използването на мобилните ни телефони и Интернет е неизменна част от нашето забързано ежедневие. Съществува, за да направи живота ни по-лесен. Толкова сме обвързани с технологията, че едва ли някой би си представил живота в момента без нея в повечето неща, които правим през ежедневието.

Аз лично имам над 30 мобилни приложения на телефона си – за спорт, планери (не че това ме прави по-организирана, но напредвам), за медитация и упражнения, apps  за редактиране, за нова информация по различни теми, социални и развлекателни приложения….(ако проявявате интерес кои използвам, пишете ми във Фейсбук профила ми – ВасиЛена Добрева 🙂  )

Темата тук обаче, разбира се са уникалните Мобилните приложения за сватбено планиране, които избрах за вас. Определено ще улеснят подготовката по вашата сватба, а и ще я направят по-забавно преживяване.

От планиране на срокове, списъци с определяне на бюджет до безкрайно вдъхновение, тези приложения ще ви отведат от предложението за брак и началото на планирането на сватбата до “заживели щастливо”.

Грабвайте телефоните!

 

Style me pretty  (iOS)

Това приложение определено ще се хареса на всяка една от вас! С достъп до над 2 милиона вдъхновяващи изображения и над 75 000 търговци в сватбения бранш от целия свят, които споделят тяхната работа. Чрез тези ресурси, ще намерите всичко, което да ви вдъхнови и ако още не си представяте сватбения си ден, то след няколко дни прекарани с този app, определено ще знаете какво искате.

1_bVLxaj979ViH8w9FI_iGUQ

 

Pinterest (iOS, Android)

Ако все още нямате приложението Pinterest на телефона си, сега е момента да го изтеглите. Макар да е малко “хаотично”, няма по-голямо място за вдъхновение, знаете за какво става на въпрос. От рокли до цветя, от идеи за домашни любимци до украса, това приложение, когато се “намърда” в телефона ви, става ужасно пристрастяващо.

pinterest-header

 

The Knot (iOS, Android)

Определено приложението на The Knot е едно истинско бижу в телефона на всяка бъдеща булка. И тук буквално можеш да се изгубиш в наистина разнообразното вдъхновение. Неговата практичност от т.нар. чеклист, ще ви напомня какво предстои да свършите чрез нотификации, а предложенията от над 50 000 идеи ще ви подейства взривоопасно. За съжаление, сватбения планер към това приложение е само за iOS.

изтеглен файл

 

Veri (iOS, Android)

Не прекарвайте деня след сватбата си, като разглеждате и търсите снимки от големия ден в социалните мрежи.  Вместо това, опитайте Veri, първата услуга, която прави споделянето на снимки и видео от сватбата напълно автоматично. След приемане на поканата за включване, всичките снимки от сватбения ден на вашите гости, автоматично се качват в папка, където вие и вашия мъж, можете да разглеждате и сваляте на спокойствие. (Приложението работи на принципа на Dropbox).

Veri-review-34uxg6d6q77acivksv20wa

 

WeddingHappy (iOS, Android)

Момичета, това е наистина страхотен сватбен планер! Веднага след като въведете датата на сватбата, започва обратното броене, като задавате срокове за всяка задача от вашия списък. Не само това, приложението ви помага да останете в рамките на бюджета и да съхранявате информацията за контактите на хората, които ще са част от организирането на осъществяването на сватбата. Има и много различни опции за ползването на приложението, ако сте майка, кума, шаферка и др. на булката.

Wedding-Happy-Wedding-Planner

 

Mint (iOS, Android)

Да си кажем честно, сватбите не са евтино нещо и напълно разумният бюджет, който сте определили, ще се разпредели много по-бързо отколкото сте си мислили. С Mint малко ще се отклоним от типично сватбените приложения, и ще преминем към не толкова забавната част – финансов мениджър, който ще следи всичките ви разходи около предстоящото събитие и ще ви помогне да се придържате към бюджета.

unnamed

 

Etsy (iOS, Android)

По мои наблюдения, Etsy не е толкова популярен в България. Но почти като същински мозък и много напомнящ на Pinterest, ще ви свърши отлична работа когато искате да вземете идеи. Търсите перфектната визия за сватбена торта? Свършена работа! Перфектният дизайн за вас на сватбените ви покани? Готово! Без значение какво търсите, има голям шанс да го намерите.

 

PANTONE Studio (iOS)

Знаете ли коя е най-забавната част от планирането на сватбата? Избирането на перфектната цветова палитра и тематика. И не защото е от първите неща, когато все още няма от този гъделичкащ стрес, ами по-скоро защото е доста креативна работа. И с приложението Pantone’s Studio това никога не е било по-лесно. Не само можете да създадете цветови палитри и да изградите персонализирана палитра, но можете също така да извличате цветове директно от изображенията. За съжаление, точно това успях да го открих само за iOS, но намерих подобно и за Андроид, което обаче е платено – myPantone.

Pantone-01

Joy (iOS, Android)

Това забавно и лесно за използване приложение, ви позволява както да управлявате вашите гости, така и да качвате и едитвате снимките от деня. Можете да споделяте всичко важно около събитието с вашите близки с години наред. Чрез него, можете да си изградите красив сайт, на който да качвате всичката тази сантиментална информация за вас и гостите ви.

with-joy

Evernote (iOS, Android)

Запознайте се с новият ви личен асистент – Evernote. Правете си бележки, създавайте списъци със задачи и запазете всичко, което намерите онлайн, на едно лесно за използване място. Освен това можете да търсите ключови думи и да ги синхронизирате, така че това, което сте запазили на вашия лаптоп, можете да издърпате на телефона си, докато се движите на различни срещи. Най-добрата част? Evernote ви позволява да си чеквате задачите, като изпълнени, което е много мотивиращо.

evernote_iOS_7_2_screenshots

Slack (iOS, Android)

Slack е приложение, чрез което можете да си кореспондирате с вашите гости на едно място. Не само ще го използвате да общувате през свободното си време относно сватбеното тържество, но и имате възможност да го синхронизирате с вашия Google календар, да съхранявате изображения, документи, които да споделяте. Това ще ви направи изключително спокойни, организирани и мотивирани.

slack

Holy Matrimoji (iOS)

Отклоняваме се от организацията и планирането, защото за да останем мотивирани, имаме нужда и от малко забавление. Аз много обичам илюстрациите, особено сватбените, а тук те са в изобилие. Няма да ви е в помощ, както останалите приложения, но определено ще ви е интересно, независимо дали сте булка или шаферка. Идея: можете да си запазите някои от илюстративните стикери, да ги принтирате и използвате, като карти на моминското парти. Have fun! 🙂

hpappimage_final

2bfffa5c63ea39b6bce2d50ad8a41fe20846c00a4170f9b2a0ba4ac224b2e107

c70ef8cc25455e8f2ce6d4e3bdb5bee129b2311ce310d25116a7470263b280a7

Appy Couple (iOS, Android)

Едно малко, но доста мощно приложение, Appy Couple, “грабва” всичките ви нужди около планирането на сватбата във връзка с семейството, приятелите, всичките гости и ги събира на едно място. Следете всичко около списъка с гостите, чрез това приложение, което е и уеб-сайт с готов дизайн, който сами можете да си направите, включите останалите и споделяте.

 

Wedding planner by Wedding Wire (iOS, Android)

Още едно страхотно приложение. Страхотен дизайн, изключително лесно и вдъхновяващо за всяка булка. Държи ви изключително точни и организирани със страхотните чеклистове . Освен това, ви държи изключително вдъхновени с идеи, разполага също с форум, от който също да черпите идеи.

 

WedMeGood (iOS, Android)

Над 70 000 уникални идеи, снимки на истински сватби, филтри за търсене и още много. Чрез това приложение отново ще може да организирате вашата сватба с чеклистове, списъци, комуникация. Общо взето целта е бързо, лесно и в движение да можете да обсъждате, разглеждате и организирате вашата сватба.

1-app1-001

 

Headspace (iOS, Android)

Технически, това приложение не се вписва към сватбените планери и приложения, но всички знаем колко стресова е работата около организирането на събитието. Headspace със сигурност ще ви накара да се отпуснете, да релаксирате по интересен начин. Имам го от доста отдавна на телефона си и определено ви го препоръчвам, уникално е. 🙂

headspace

 

Е, надявам се приложенията да са ви полезни около организацията на сватбения ден и да си изкарате страхотно. Ако имате впечатления от тях или искате да добавим още някое, пишете ми. 🙂

С любов,

ВасиЛена

53063b809e48a$!900x

Leave Your Reply