Как да изберем съвършената сватбена рокля? Моето преживяване в сватбено студио “Феде”

Когато говоря за рокли, очите ми винаги сияят. Макар и да не съм се занимавала никога професионално с мода, за мен винаги е била значимо изкуство, чрез което да покажеш кой си. А роклята сякаш, е онази “магическа дума”, която отключва в мен онова детско, неподправено вълнение. В съчетание с думата “сватбени”, нещата излизат извън контрол. 🙂

Вече като пораснала жена, мога да кажа, че единствената промяна настъпила с тази “вечна любов”, е жаждата през очите и ръцете ми, да минават различни, нестандартни и открояващи се рокли. Такива каквито, когато облечеш и усетиш върху себе си, никога не можеш да забравиш.

Именно затова избрах първите сватбени рокли, които да облека и представя в блога си, да са именно на сватбено студио Феде, с дизайнер прекрасната Вяра Георгиева.

Ако ви кажа, че са романтични, така е! Ако ви кажа, че са красиви и удобни, отново ще съм права. Но да ви призная, няма да реша да ви представя сватбени рокли, тук в MyWeddingLy, ако не са нещо повече от това. А те са точно това – много повече!

Впечатлиха ме с това, че са запомнящи се, открояващи се рокли, такива каквито не можете да видите във всяка витрина на сватбен бутик.

И като става въпрос за витрина, преди около година минах през ул. „Уилям Гладстон“ 50 и очите ми се спряха на една уникално красива рокля. Погледнах нагоре и прочетох “FEDE fashion studio”. Казах си:

“Някой ден ще се докосна до тях, ще покажа техните рокли в блога и ще вдъхновя много бъдещи булки при изборът им”.

Е, не само че се “докоснах”, но дойде и този ден, в който се потопих в истинският свят на Феде от вътре…. в showroom-а, като “Булка за един ден” 🙂

WEB-Fede-3

Плътно до мен, заедно със своя огромен професионализъм, сватбен опит и вдъхновение беше сватбеният фотограф Благовеста Филипова. Обичам такива хора, с които сме “на една вълна”. А с нея, определено се оказа че си пасваме, не само защото обожаваме сватбените моменти (тя да ги хваща точно когато трябва, а аз да ги отразявам), но и защото и двете сме толкова ентусиазирани и вдъхновени на тази тема, че всичките ни идеи не може да се поберат в нас самите. Двете заедно, сме като фойерверки, чиито искри се разпръсват и “заразяват” всички наоколо.

Фотографската техника, светкавиците и многото оборудване, с което Благовеста разполага, никак не ни попречи да “летим” към студиото, където ни чакаше Вяра и любезна консултантка. Техният showroom е типичното място, от което човек трудно би ме изкарал. Само си представете – кокетни мебели, цветя, огледала, светлина, слънчев уют…. и много, много рокли.

WEB-Fede-9 WEB-Fede-10

Първо решихме какво ще ми отива, като модел на рокля, цвят, материя. Вяра споделя, че при избора на булчинска рокля е хубаво да пробвате такива с различни силуети и материи, за да може да усетите в кой модел се чувствате най-комфортно.

Аз по-принцип съм много своенравна и когато си харесам нещо, не желая мнение и насока. Но да ви призная една тайна, този път се доверих изцяло на тяхното внимание и съвети. Почувствах се толкова спокойно и сигурно в ръцете им. Самата обстановка също предразполага към това. От тук от там се показва фин тюл, дантела, сатен или пък нежен памук.

WEB-Fede-6 WEB-Fede-8

Независимо дали сте модерен минималист или мечтателка, от чието съзнание “извират” персонажи от страната на приказките, тук има от всичко. Каквато и бъдеща булка да сте, какъвто и да е вашият нрав, характер и същност, бъдете себе си. Към това призовава и Вяра.

“Най-важното при крайния избор е да се доверите на своето вътрешно усещане за визията си, за да сияете със собствен стил и блясък на сватбения си ден.”

Бъдете спокойни, наслаждавайте се на мига, при всички положения ще изберете “вашата” рокля.

WEB-Fede-66 WEB-Fede-68 WEB-Fede-69

Направи ми впечатление уютните диванчета, на които вашите приятелки могат да седнат и да се наслаждават на вашето “ревю” :). Така и вие ще сте по-спокойни, а и ще се забавлявате. 🙂

Когато облякох първата си рокля…. забравих как ще изглеждам на снимките. Очите ми засияха, а огромната усмивка се появи на лицето ми. А именно тези две неща ви правят красива, уникална, сияеща и когато ги има на лицето ви, няма нужда вече да се притеснявате как изглеждате.

Ще ви издам и още нещо…. тази рокля е първата булченска рокля, която обличам през живота си. Беше изключително специален момент за мен. Докосването на прозрачният тюл в цялата горна част беше феноменално.

WEB-Fede-13 WEB-Fede-20 WEB-Fede-22

Когато Вяра предложи именно нея да облека, признавам си, помислих че е твърде дръзко и й казах, че това по-принцип не би бил моят избор. Но тъй като си обещах да слушам, отидох в шеметната съблекалня и с помощта на консултантката на Феде, успях я видях в цял вид върху себе си. След, което си казах:

“Василена, за малко да пропуснеш най-доброто!” 🙂

Тази шеметна рокля, всъщност е изключително нежен аутвит от две части. Състои се от боди от тюл с два вида дантела и стъклени копченца, в съчетание с обемна дълга тюлена пола FEDE.

WEB-Fede-23 WEB-Fede-25 WEB-Fede-30

Хубавото при тях е, че могат да се комбинират с различни артикули от колекциите за бъдещи булки FEDE.
Финото боди изработено от лек тюл и два вида дантела борд – френска дантела и италианска с флорални мотиви и блясък, която е деструктурирана и ръчно обшита върху бодито.

Деколтето тип „ прегърни ме“ дава поетична линия и оформя основата за асиметрично подредените дантели. 3/4 ръкавчето едва се усеща, а в гръб финият тюл остава линия с наниз от стъклени копченца в седефен цвят. Дългата тюлена пола, завършваща на талията с колан от копринен сатен е обемна и лека и прекрасно допълва нежността и красотата на финото боди.

WEB-Fede-36 WEB-Fede-38

Едно от нещата, които Вяра ми спомена, че при избора на булчинска рокля е хубаво да пробвате рокли с различни силуети и материи, за да може да усетите в кой модел се чувствате най-комфортно. Разбира се бройката не трябва и да е голяма, защото съществува опасност да се объркате, а това може да доведе до стрес, нещо от което ние бягаме.

Tip: Пробвайте поне една, която не е в типично ваш стил, нещо което ще ви изкара извън зоната ви на комфорт. Направете така че, поне на пробата да се видите в друга светлина, да усетите емоцията около избора на сватбена рокля.

Tip: Вяра съветва също роклите, които подберете да са различни като модели, с различни силуети и материи, за да може да усетите в кой модел се чувствате най-комфортно. Насоките на професионалните консултанти може да разкрият нови изненадващи възможности, затова бъдете отворени за нови предложения. Понякога една рокля, която на закачалката не Ви грабва – може да се окаже перфектната за Вас, когато я облечете. Но най-важното при крайния избор е да се доверите на своето вътрешно усещане за визията си, за да сияете със собствен стил и блясък на сватбения си ден.

Можете дори да експериментирате с различен от традиционните бяло, екрю или “шампанско” цветове. По препоръка на Вяра, така направих и аз. И за пореден път не сгреших, защото се оказа, че ми предстои да се потопя в небесно син облак….

WEB-Fede-53 WEB-Fede-52 WEB-Fede-44

Облякох небесно синята, корсетна дълга рокля от колекцията Blue Fairy , която отдалече сякаш представлява платно от синьо небе с бели облачета по него.

Тя е с основа от фин, светло син памук и се разкроява свободно надолу. Цялата й предна част е покрита с нежна полупрозрачна копринена дантела (която аз наричам бели облачета) с ръчно направени във Франция щампи на цветя. Нежна органза, преминаваща изящно по цялата й дължина в гръб, придава усещане за лекота и ефирност на роклята.

Акцентът е сребристо цвете в горната предна част на корсета. Толкова фино и добре направено.

Нестандартното решение за съчетание на фин памук с нежна дантела се ражда в ателието на Вяра при случайното подреждане на двата топа плат един до друг. Върху небесно синия памук красотата на френската дантела така се откроила, че роклята сама намерила своя път. Аз го наричам истинско, небесно вълшебство….

WEB-Fede-41 WEB-Fede-60

Тук нещата наистина вече излязоха извън контрол, когато Боби ми споменава, че трябва да сменя роклята и да ме снима с третата, тъй като твърде дълго се “застоях в облаците”….

WEB-Fede-59

В този момент по любопитствах какво я вдъхновява, къде и в какво намира “храна” за креативният си поглед към направата на толкова нежни и ефирни рокли.

Тя ми сподели, че намира вдъхновение във всяка бъдеща булка:

“Имам щастието да съм част от най-красивите моменти на прекрасни момичета, които с доверието си ме зареждат с все нови и все по-смели идеи. Обичам да творя, вдъхновена от определен човек и история. Една от роклите, създадени за едно такова прекрасно момиче се превърна в знаков за марката.”

Замислям се, колко е важно за един творец непрекъснато да се зарежда с положителна енергия от хората, от природата, от истории, с които е “изрисуван” този пъстър наш свят. Колко е важно да чува и разказва истории. А колко много има за слушане и разказване….

В този момент, консултантът на Феде ми казва, че са приготвили за мен нещо модерно и същевременно с визия за балерина, тъй като фигурата ми предразполага именно към това.

След което, очите ми виждат толкова нежна, изцяло прозрачна рокля, наподобяваща пачка, но по-дълга, с асиметрична форма, направена от любимият ми тюл. Следва да изберем корсет, който да изберем долна част, която да си пасне идеално с нея.

WEB-Fede-78 WEB-Fede-80 WEB-Fede-84

Препоръчват ми рокля от копринен сатен, който застава като основа. В началото роклята е направена в златисто, но в последствие намира своето нежно изражение и в екрю в булчинската колекция на FEDE.

Долната й част е къса, разкроена рокля от матов копринен сатен. Роклята в корната част представлява корсет, а надолу се разкроява на така наречени “плохи”. Завършва с вграден конструктивен борд, който й придава вълнообразна линия.

Горната тюлена част е прозрачна рокля, с едно рамо. Завършва с голяма панделка от тюл на рамото и апликация от бледо бежови английски цветя с камъни. В гръб роклята е малко по-дълга и завършва с цип.

Толкова фино и стилно е направено всичко, че дори можете да експериментирате с “цвят” и в косите. Визията си остава стилна, а вие… красива, открояваща се, синя, горска фея, излязла от приказките.

Tip: Вяра препоръчва аксесоари, които са много леки и почти невидими. Все пак в зависимост от модела и стила на булката, може да се подходи и по-смело. Естествените градински цветя – като водещ мотив в колекцията, позволяват една много нежна и цветна визия с много лек цвят и в аксесоарите.

WEB-Fede-86

IMG_1340-3-Edit

Интересното е, че не забелязваш всичките тези малки, красиви детайли, докато не видиш роклята върху себе си. Сякаш, когато я облечеш и усетиш материята, видиш как се слива с твоя силует, започваш да виждаш всяка една част от нея. Така е и в живота…. пропускаме всички онези малки, сладки неща, докато не решим да им обърнем внимание и да ги усетим върху себе си.

Така че не се ограничавайте в традиционното, вижте се и в друга светлина. Бъдете смели, дори дръзки, доверете се на дизайнера и консултанта, както и на вашето вътрешно усещане. Сигурна съм, че ще направите най-добрия избор и ще се чувствате страхотно.

WEB-Fede-98 WEB-Fede-97

Вяра, Благовеста, Благодаря ви, че ме накарахте да се почувствам толкова вълшебно. Отвъд вашият професионализъм, стоят жени и огромни сърца, отношение и любов!!

И хей, bridals, надявам се и нашите съвети да са ви помогнали, и не забравяйте последният ни съвет – грейте с най-заслепителният блясък – любовта….

Рокли: Сватбено студио Феде // Ето тук можете да ги последвате в социалните мрежи: Facebook & Instagram

Снимки: Сватбен фотограф Благовеста Филипова // Facebook & Instagram

Сватбени халати: LilyEva // Facebook & Instagram (За тези прекрасни момичета и какво правят те, ще ви разкажа в някоя от следващите статии ;))

С любов,

ВасиЛена

Processed with VSCO with f2 preset

 

 

 

 

 

 

 

Leave Your Reply