Сватба, приковаваща погледите със своите handmade детайли

Мястото е Лимпопо, провинция в североизточната част на Южна Африка. Колко далеч от нашата България, но всъщност, когато видях тези невероятни сватбени снимки, реших че непременно трябва да ги споделя с вас.
Има нещо особено впечатляващо в тази сватба – булката има пръст във всеки един детайл по направата на украсата, от цветята до декора и артикулите, украсили празника на нея и избрания от нея мъж.
Снимките и фона са светли, за да покажат приказните златни и зелени елементи от сватбената украса.

Untitled

Untitled1 Untitled3 Untitled4

Untitled5 Untitled2

Untitled7 Untitled8 Untitled6

Untitled9

Untitled10 Untitled11 Untitled12

Untitled13

Untitled14 Untitled15 Untitled16

 

Стилът на сватбата

Както споменах по-горе, стилът и цялата сватбена концепция идва от булката – тя участва в планирането на всичко. Като човек, работещ в модната индустрия, тя е в крак с модата и всеки един детайл от сватбата й е изпълнен перфектно.

Младоженецът се е фокусирал върху списъка с гости, а талантливия фотограф Марсел използва своето набито око, за да улови детайлите, които правят тази сватба различна.

Untitled17 Untitled18 Untitled19

Untitled20 Untitled21 Untitled22

Untitled23 Untitled24

Untitled25 Untitled26 Untitled27

Untitled28

Untitled29 Untitled30 Untitled31

Untitled32

Untitled33 Untitled34 Untitled35

Untitled36

Untitled37 Untitled38 Untitled39

Untitled40 Untitled41

Untitled42

“Тъй като искам да започна свой собствен бизнес със сватбена декорация, използвах момента да направя лично аз сватбените елементи, с ботаническа насоченост. Различни по големина терариуми, златна номерация за масите, златни свещи, декор с “водни” цветове, бутониери и копчета за ръкавели за шаферите, венци от листа, цветна декорация, всичко това беше направено ръчно от нас”

Най-запомнящите се моменти

Младоженецът: “Най-запомнящият се момент от нашата сватба, беше когато се обличах. Разбрах, че това беше последната част от приготовлението. Осъзнах, колко благословен съм точно в този момент. Това е и моментът, в който вълнението нарасна и очаквах най-накрая да видя моята булка”

Булката: “Аз винаги ще помня момента, в който аз и моя съпруг седнахме заедно, точно преди да влезем в приемната зала. Тогава се замислихме, че от тук нататък сме свързани за цял живот, ще прекараме остатъка от живота си заедно. Друг запомнящ се момент, беше когато влязохме в приемната зала и за първи път бях представена, като госпожа Лорънс!”

Untitled43 Untitled44 Untitled45

Untitled46

Untitled47 Untitled48

Untitled49

Untitled50 Untitled51 Untitled52

Untitled53

Моментите на изненадата

Един от шаферите на младоженеца, до последно се знае, че няма да успее да присъства, тъй като работи в САЩ. Зад гърба на младоженеца, се организира таен план, без негово знание. Един ден преди сватбата той пристига и остава безмълвен своя приятел, чийто ден е толкова важен.

Друг неочакван момент, е когато младоженеца пристъпва, за да направи традиционната си реч(в доста англоезични страни, традиционно най-близките на младоженците държат реч, като разказват най-красивите и запомнящи си моменти заедно с бъдещите съпруг и съпруга). По пътя му към предназначеното за това място, DJ внезапно пуска красива мелодия на Майкъл Бубле. Никой, освен неговия баща, не знае за предстоящото.

За най-голямата изненада са се погрижили сестрата на младоженеца и нейния съпруг. Младоженците разбират, че им предстои пътуване до Сейшелите.

Untitled54

Untitled55

Untitled56 Untitled58 Untitled57

Untitled59 Untitled60

Untitled61 Untitled63 Untitled62

Untitled64

Untitled65 Untitled66

Untitled67 Untitled68 Untitled69

Бюджетът

Важното е да обмислите разходите заедно. Започнете с разпределянето им по различните сватбени необходимости, веднага щом започнете с планирането. Можете да разчитате на онлайн, сватбени и бюджетни списъци, които ще ви помогнат в изпълнението на тази финансова задача. Вече съществуват дори и мобилни приложения, които могат да вкарате в действие. За да си гарантирате, че се придържате към бюджета, следете местата, където можете да влезете в преразход.

Бъдете креативни! Обмислете от къде можете да вземете без излишни разходи различни продукти и ресурси, достъпни за вас… както и да направите такива и със собствени усилия. Понякога тези “заместители”, могат да бъдат много по-оригинални, дори и от поръчаните за случая.

Untitled70

Untitled71 Untitled72 Untitled73

Untitled74 Untitled75

Untitled76 Untitled77 Untitled78

Untitled79 Untitled80

Сватбени съвети от младоженците

  • Започнете с планирането и организацията от рано, като разпределите всяка част на различни етапи. Всеки един детайл по сватбената организация, изисква различно време на изпълнение. Според първоначалното планиране, преценете кои задача ще изискват по-голям период на изпълнение и не я оставяйте за последната седмица.
  • D.I.Y. Дайте частица от себе си в творческо отношение при цялостния изглед на сватбата ви. Това е вашия момент, вашето празненство, направете го отражение и на вашата същност.  Може това да бъдат дребни, но запомнящи се детайли, които да поставите на входа, по тревата, на масите или значителна част от сватбената декорация, важното е да бъде направено от вас. Не забравяйте гостите ви, те ще очакват това от вас и това ще ги накара да се докоснат емоционално до вашия момент. Булки, обещаваме, ще се погрижим за вдъхновението ви по изпълнението на тази задача 🙂
  • Фотографът и DJ: отделете време да разгледате портфолиа и да получите отзиви от приятели или дори социалните мрежи в името на това, да изберете най-добрият фотограф и DJ за вашето събитие. След като направите своя избор, отделете време да поговорите с тях, да споделите и вашите идеи, така в Деня ще бъдете по-спокойни и няма да ви се налага да мислите за тази част, а ще се отдадете на личните си емоции.
  • Мястото: проучете предварително обстановката, персонала, екипа, който ще бъде част от всичко това. Това ще ви донесе допълнително спокойствие на самия ден.
  • Отделете време и се насладете на моментите прекарани с партньора ви. Уверете се, че сте взаимно доволни от организацията и няма да ви липсва нищо. 🙂

 

Източник: ThePrettyBlog
Photographers: Marsel Roothman Photography
Wedding Dresses & Bridal Fashion: Calegra Bridal House
Decor & Flowers: You & Me Decor

Leave Your Reply