Вдъхновяваща ”Pinterest” спалня в скандинавски стил (+ видео) Разберете как да декорирате вашата бъдеща спалня в скандинавски стил

Обожавам минималистичният декор, който навява на изчистено, уютно пространство, със светли тонове (обикновено светло сиво, бяло и много пастелни цветове)и тук-там някой акцент, който да внася “смут” и да приковава погледа.

Оказа се, че вкусът ми за интериор, изцяло съвпада с този на скандинавците, които налагат своя изчистен, “дишащ”, скандинавски стил. И като говорим за изчистен модел, в никакъв случай не става въпрос за място без креативно отношение към него. О не, напротив! Тук креативността е на почит. Simplicity is the keynote of all true creativity! 

Известен със своята простота, функционалност, привлекателност и връзка с естествената светлина, скандинавският стил е изключително ценен, разпространен и желан по цял свят. Затова и избрах да ви покажа, как може да декорираме нашата настояща или бъдеща спалня, като ви дам пример от едно момиче от Лондон с особен усет и принадлежност към интериорният дизайн. 🙂

edit_1R9A8161 copy

edit_1R9A9839 copy

За нея, спалнята е пространство, което трябва да има хармония, баланс, чието присъствие има огромно влияние върху настроението, мисленето и дори навиците ни за сън.

Ето още няколко съвета, които да си “откраднем” от нея:

Планиране

Тя споделя, че преди да започне с обзавеждането, предпочита да планира процеса, като предварително получи вдъхновение и запазва всичко, което й харесва. За тази цел, социалните мрежи като Pinterest и Instagram влизат в действие, както и линкове към онлайн интериорни магазини – ИКЕА, например.

edit_1R9A9834

Processed with VSCO with c2 preset

Когато почувства, че има всичко необходимо на телефона и компютъра си, избира ключови теми, цветове, текстура, мебели и изважда всичко, което не се вписва към избраното. Това, което трябва да остане, е подреден избор на изображения, които съвпадат наистина добре и може да получим представа за пространството, което искаме да създадем.

Независимо дали става въпрос за тъмни стени с обзавеждане от средата на века или за светло и въздушно усещане с бохо вибрация, този метод трябва да ви помогне, да разберете какво наистина искате.

Цветове

Докато обзавеждате, е лесно да “пренатоварите” помещението с различни нюанси. Но ако започнете с няколко ключови цвята и добавяте малко повече с течение на времето, е добър вариант.

Ако сте в апартамент или къща под наем, е добре да отчетете и цветовете на постоянните принадлежности в интериора.

edit_1R9A8168 edit-1R9A9261 copy

Мебели

Важно е да знаете бюджета си още от самото начало, а и не е задължително също да купите всичко от едно и също място. Тя също съветва, да не взимаме всички мебели, аксесоари и принадлежности наведнъж. Добавяйте нови елементи един по един, защото по този начин ще добиете представа дали се допълва към останалото, ще се досещате дали и от какво имате нужда с времето.

Осветление

Знаем, в страните където преобладава дъждовното време, хората ценят много слънчевите лъчи, естественото осветление и предпочитат колкото се може повече прозорци и светлина, която да влиза в дома.

Лично аз, в тази спалня най-много се влюбих, освен в цветовете, но и в този страхотен прозорец точно до леглото. Не знаем каква е гледката, но определено си заслужава, имайки предвид колко много светлина може да има в помещението благодарение на него.

edit_1R9A9822 edit_1R9A8186 edit_1R9A8183

В случая, тя е избрала щори пред ефирни завеси. Първото е практично, второто създава уют и красота на помещението. Ваш е изборът, зависимо от предпочитанията, както и от местоположението на стаята.

Нощното, изкуствено осветление е също от голямо значение в спалнята. Не е задължително да имате осветително тяло закачено на тавана. Можете да се снабдите с красиви, практични и пасващи на интериора подвижни лампи (нощна лампа, абажур), които дават от онази “мека”, притихнала светлина (изберете подходящи за това крушки, като видите предварително как светят). По този начин ще внесете още повече уют и готини, домашни вибрации. 🙂

Аксесоари за съхранение на вещи

Всички знаем колко неприятно е, когато трупаме разни вещи непрекъснато и ги поставяме на видими места. Това създава дисхармония и усещане за не подреденост в помещението.

Тук на помощ влизат различни красиви кутии, които можете да вземете от ИКЕА или всяко магазинче за домашни потреби. Плетените кошове са също подходящи за спално помещение, без разбира се да ги претрупвате.

Това ще ви даде възможност да имате чиста и подредена спалня . Подредено пространство, подреден ум! А от там и спокоен сън. 🙂

*В онлайн магазин https://www.vivre.bg/, пускат всекидневно различни кампании, в които можете да намерите страхотни предложения. 😉

edit-1R9A9246 copy edit-1R9A9255 copy

Leave Your Reply